Retour à la page d'accueil de ST Clinic

Dr Tourbach: Inleiding

Sébastien Tourbach

Dokter Sébastien Tourbach is dokter-specialist Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.

Als Franstalige heeft hij zijn secondaire studies in het Duits gevolgd aan het Koninklijk Atheneum van Sankt-Vith.

Dr Tourbach studeerde aanvankelijk geneeskunde aan de Facultés Universitaire Notre Dame de la Paix  (FUNDP) te Namur en vervolgens aan de Université Catholique de Louvain (UCL, Cliniques Université St-Luc te Brussel).

Op 28 juni 2003 behaalde hij het diploma van Dokter in de Geneeskunde met de vermelding “Grootste Onderscheiding”.

Als dokter in de geneeskunde nam hij in de UCL deel aan het vergelijkend examen van de Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie en behaalde de eerste plaats.

De opleiding Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie behelst 6 jaar na het behalen van het diploma van dokter in de geneeskunde.


Gedurende deze 6-jarige specialistie heeft Dr Tourbach de opportuniteit gekregen zich te bekwamen in gespecialiseerde centra in contact met specialisten met wereldfaam.

Zo volgde hij van 2003 tot 2005 de opleiding microchirurgie bij Professor Lengelé (UCL Bruxelles en slaagde in het eindexamen voor de licentie in microchirurgie.

Vervolgens werkte en studeerde hij te Melbourne (Australië) aan het Bernard O’Brien Institute of Microsurgery bij Professor Wayne Morrison.  Dr Tourbach behaalde er de titel van Fellow in Microsurgery Research.

Tegelijkertijd met zijn onderzoekswerk volgde hij een zeer geavanceerde opleiding in Plastische Chirurgie en Esthetiek aan het Institute of Plastic Surgery in Melbourne. Daarenboven kreeg hij gedurende dit passionerende verblijf in Australië de opportuniteit zich te perfectioneren in de Esthetische Gelaatschirurgie bij een van de grootste specialisten wereldwijd Dr Bryan Mendelson.

Terug in Europa zette dr Toubach zijn opleiding voort in het Centre Hospitalier in het Groot Hertogdom Luxemburg. Gedurende dit jaar in Luxemburg bekwaamde hij zich in de borstchirurgie.

In Stuttgart volgde hij tevens geavanceerde cursussen in de rhinoplastie georganiseerd door Professor Gubisch, een van de Meesters in deze discipline.

Het laatste jaar van de specialistie bracht hij door in de Cliniques Universitaire St-Luc in de dienst van Professor Vanwijck en van Professor Lengelé, specialist in de plastische gelaatschirurgie en co-auteur van de eerste gelaatstransplantie ter wereld.

Dokter Tourbach heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam in gespecialiseerde internationale vakbladen (zie de bijgevoegde lijst van publicaties).

In juni 2009 slaagde dokter Tourbach in het Belgisch eindexamen van Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.  Hij bekwam de titel van “Fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum".

St ClinicDokter Tourbach slaagde tevens in het Europees examen van Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie in novermber 2009 georganiseerd in Aachen (Duitsland).  Dit examen is hét referentie-examen van de Plastische Chirurgie op Europees niveau. Dank zij dit geslaagd examen mag hij de prestigieuze titel dragen van "Fellow of the European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery".

Sinds oktober 2009 is Dr Tourbach officieel erkend door het Belgisch Ministerie van Gezondheid van Volksgezondheid et mag hij de titel dragen van dokter-specialist in Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.

Dokter Tourbach is actief lid van de Koninklijk Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (www.rbsps.be).

Hij vervoegde in oktober 2009 de dienst Plastische Chirurgie in Doornik (Centre Hospitalier Wallonie Picarde) waar hij zich meer bepaald bezig houdt met met de Esthetische en Reconstructieve Gelaats- en Borstchirurgie.

Sinds januari 2012 is Dokter Tourbach, specialist in plastiche en esthetische chirugie te Doornik, dicht bij Rijsel, lid van de Internation Society of Aesthetic Plastic Surgery.

L'ISAPS is uitsluitend voor chirurgen gespecialiseerd in plastische chirurgie en verenigt plastische chirurgen van 91 verschillende landen. L'ISAPS bestaat al meer dan 40 jaar et heeft als doel het aanleren van moderne technieken in estetische chirurgie. Deze vereniging informeert ook het groot publiek over de plastische chirurgie en de veeleisende kwaliteitnormen bevorderen ook de veiligheid omtrent de estetische chirurgie.

Al de ISAPS leden zijn leaders in esthetische chirurgie. Om ISAPSlid te kunnen zijn moeten de chirurgen gediplomeerd zijn in plastische, esthetische en reconstructie heelkunde. Zij moeten ook slagen in veel verschillende examen in hun oorspronkelijk land en een waardig gedrag tegenover hun nationale vereniging van plastiche en esthetische chirurgie.

Om aan de vraag van de patienten te kunne voldoen heeft Dr Tourbach zijn privé kliniek "ST clinic" gesticht te Doornik, in Belgïe.

ST clinic : privé kliniek voor plastische, esthetische en reconstructie chirurgie te Doornik.De ST clinic, privé kliniek voor esthetische chirurgie , heeft zijn activiteiten begonnen in mei 2012. Alle behandelingen voor esthetische chirurgie zijn er mogelijk alsook esthetische geneeskunde.  

ST clinic is een privé kliniek voor plastische esthetische chirurgie. Deze privé kliniek is zijn activiteit gestart in mei 2012 en is speciaal ontworpen voor een activiteit plastische esthetische chirurgie. ST clinic is ideal gelegen te Doornik, in een rustig en discreet kader. Gemakkelijk bereikbaar via de autosnelwegen en is in het hart van de driehoek Rijsel-Doornik-Kortrijk.

St ClinicAlles wordt in het werk gesteld om de patiënt de meest moderne esthetische zorgen te verstrekken in een gemoedelijk, aangenaam kader met de nadruk op de constante observatie van de patiënt.

De veiligheid van de patiënt is de eerste bekommernis van het project. ST clinic beschikt qua chirurgie, anesthesie en reanimatie over het meest moderne materieel teneinde de patiënt op de meest optimale manier te kunnen behandelen.

Ook in de architectuur van de kliniek werd in de eerste plaats gedacht aan de veiligheidsvereisten van de patiënt. 

De consultaties van Dr Sébastien Tourbach gebeuren in de ST clinic, waar de dokter ook alle chirurgisch-esthetische ingrepen (borstvergroting, liposuctie, lifting, blepharoplatie -ooglidcorrecties, rhinoplastie, lipofilling) uitvoert.